Binnenshuis gebruik

1 - 30 of 88

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Binnenshuis slaapzakken

Bij slaapzaken denkt u waarschijnlijk al snel aan ‘de dingen waar mensen op de camping in liggen’. Het klopt dat dit een van de plekken is waar de meeste slaapzakken – behalve op zolder of in een opberghok – te vinden zijn. Er zijn echter ook aardig wat mensen die slaapzakken binnenshuis gebruiken. Lees hier meer over dit soort slaapzaken en kom aldus meer te weten over de voor- en nadelen.

Verschillende soorten slaapzakken voor binnenshuis gebruik

Er zijn drie verschillende soorten slaapzaken die binnenshuis te gebruiken zijn. Allereerst is er de allround slaapzak. Dit soort slaapzak kan u het hele jaar door gebruiken. In de zomer heeft u het dan misschien iets te warm en in de winter iets te koud. Dit probleem is op te lossen door één van de andere soorten slaapzakken aan te schaffen; de winter- en zomerslaapzak. De winterslaapzak is extra dik om de kou buiten te houden en de zomerslaapzak erg dun zodat u het niet te warm krijgt.

De voor- en nadelen van het binnenshuis gebruiken van slaapzakken

Het grootste voordeel van het gebruiken van slaapzakken in uw woning is dat het goedkoop uit kan pakken. De slaapzakken die u thuis gebruikt kunnen immers ook tijdens het kamperen benut worden! Daarbij zijn de meeste binnenshuis slaapzakken niet al te duur, omdat ze niet voor extreme temperaturen gemaakt zijn. Misschien is het wel noodzakelijk om als u ook in de lente of herfst kampeert zowel een zomer- als winterslaapzak aan te schaffen. Anders zou u het wel eens erg warm of juist koud kunnen krijgen.

Een nadeel van dit soort slaapzakken is dat ze echt voor binnen gemaakt zijn. Ze beschermen over het algemeen niet tegen extreem lage temperaturen (onder vriespunt) en zijn daarmee niet geschikt om ’s winters mee te kamperen. Daarbij beschermen ze niet of amper tegen de wind. Denk dus goed na over waar u de slaapzak voor gaat gebruiken.