Dekenmodel slaapzakken

Ontspan en geniet van een ruime nachtrust onder de sterren met onze comfortabele dekenmodel slaapzakken. Ideaal voor wie graag bewegingsvrijheid heeft tijdens het slapen in de buitenlucht. Ontdek nu ons assortiment en slaap als nooit tevoren tijdens jouw avonturen in de natuur.

Producten 1-30 van 33

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Dekenmodel slaapzakken

Er zijn veel verschillende soorten slaapzakken en de goede slaapzak kiezen is niet altijd even eenvoudig. In de wat warmere klimaten is het bijvoorbeeld niet aangenaam zwetend onder een te warme slaapzak te liggen. Speciaal voor dit soort klimaten is de dekenmodel slaapzak bedacht. Dit type slaapzak is op twee manieren te gebruiken: als slaapzak én als deken. Wanneer het u te heet onder uw voeten wordt, kan u de slaapzak openritsen en gebruiken als deken.

Voor welk klimaat is dit type slaapzak geschikt?

De dekenmodel slaapzak is eigenlijk voor verschillende klimaatsoorten geschikt. Wanneer u de slaapzak daadwerkelijk als slaapzak gebruikt kan u er eenvoudig bij koud weer mee kamperen. Als u in Zuid-Frankrijk geniet van het warme weer zou u de slaapzak in de nacht open kunnen ritsen om het niet al te warm te krijgen. De multifunctionaliteit van de dekenmodel slaapzak zorgen ervoor dat dit een zeer gewild type slaapzak is. Een alternatief voor het dekenmodel is de mummyslaapzak. Deze slaapzak heeft de vorm van een mensenlichaam. Het voordeel daarvan is dat deze beter bestand is tegen lagere temperaturen.

Hoe kies ik de juiste vulling bij mijn dekenmodel slaapzak?

Als u nu enthousiast bent over de dekenmodel slaapzak en er graag één wilt gaan kopen is het verstandig eerst iets te weten te komen over verschillende soorten vulling. Slaapzakken kunnen namelijk met verschillende materialen gevuld worden. Lees hieronder een overzicht met de eigenschappen van veelgebruikte materialen:

- Nylon: voordelig omdat de slaapzakken hier erg licht ervan worden. Bovendien stoot nylon vocht en vuil af. Nadelig omdat het niet erg ademend is.
- Katoen: is een stuk zwaarder dan Nylon en erg ademend. Het neemt helaas wel veel vocht op en droogt niet al te snel.
- Gore-tex: eigenlijk een soort tussenvorm van nylon en katoen. Het is vrij zwaar en waterdicht, maar niet extreem ademend.
- Pertex: beschermt goed tegen de wind. Helaas is het zwaar, relatief duur en niet erg ademend.