Slaapmatten

Hier vind je ons assortiment slaapmatten. Let bij de aanschaf altijd op het soort slaapmat dat je wilt aanschaffen. Hieronder vind je verschillende type slaapmatjes, zoals self-inflating slaapmatjes en foam matjes, en in verschillende formaten. 

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Slaapmatten

Comfort is altijd belangrijk, zo ook op de camping. Met een goede slaapmat heeft u dit comfort en kan u even goed genieten van uw slaap als thuis. Omdat er veel verschillende soorten slaapmatten zijn, is het handig om het onderscheid goed duidelijk te maken. Aan de hand van deze informatie kan u zelf eenvoudig de slaapmat kiezen die bij u past.

Dik of dun, breed of smal?

Het grootste verschil tussen slaapmatten is te vinden in het formaat. Er zijn zeer dikke en zeer dunne, en er zijn zeer brede en zeer smalle slaapmatten. Welke u nodig heeft, hangt af van uw voorkeuren.
- Dik en breed: voor het meeste comfort moet u uiteraard in deze categorie zijn. U zult slapen als een roos en zeker niks voelen van de harde (koude) grond.
- Dik en smal: wanneer u niet al te veel ruimte in uw tent heeft en een rustige slaper bent zou u kunnen kiezen voor een slaapmat die dik en smal is. U zal niet eenvoudig van de slaapmat afrollen en lekker diep slapen.
- Dun en breed: als u veel beweegt tijdens het slapen en niet al te veel gewicht bij u wilt hebben is dit soort slaapmat een goede optie. Hoewel het slaapcomfort niet optimaal is, zal het geringe gewicht een hoop goed kunnen maken.
- Dun en smal: voor de echte diehards is deze slaapmat een mogelijkheid. De combinatie van extreem licht met weinig oppervlak maken dit soort slaapmat voor mensen die veel bewegen (lopen of fietsen) perfect. Na een energieke dag val je immers toch wel in slaap!

Zelfopblaasbare slaapmatten

Een pomp meenemen is niet altijd even handig en zelf blazen is toch wel erg vermoeiend. Dit vond ook degene die de zelfopblaasbare slaapmat bedacht heeft. U hoeft met dit soort slaapmat enkel het ventiel te openen en de mat helemaal uitvouwen, de rest gaat vanzelf. Na verloop van tijd kan de luchtdruk wat matiger worden. Om dit tegen te gaan zou u na het ‘automatische opblazen’ zelf nog wat extra lucht kunnen toevoegen.