Lichtgewicht slaapzakken

De lichtgewicht slaapzakken in ons assortiment zijn uitermate geschikt voor trektochten en kampeervakanties. In ons assortiment zijn de lichtgewicht slaapzakken de modellen onder 1,5 kilogram. De meest lichtgewicht slaapzak (de Nomad Nauru) weegt slechts 740 gram en isoleert tot vriestemperatuur!
Let bij het kiezen van uw lichtgewicht slaapzak goed op de eisen die u aan de slaapzak stelt. Ook binnen de lichtgewicht slaapzakken zijn kwaliteitsverschillen. Zo zijn de budget slaapzakken minder goed bestand tegen lagere temperaturen en minder isolerend tegen wind.

Producten 1-30 van 41

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Lichtgewicht slaapzakken

Wanneer u op trektocht of een lange kampeervakantie bent is het meenemen van slaapzakken niet altijd even prettig. U kunt het leed wat verlichten door lichtgewicht slaapzakken aan te schaffen. Deze slaapzakken wegen over het algemeen minder dan 1,5 kilogram en zijn ook nog eens erg compact. Ideaal om mee te nemen in uw rugzak of fietstas dus!

Voordelen van lichtgewicht slaapzakken

Een lichtgewicht slaapzak kent verschillende voordelen. Van welke positieve punten u na de aanschaf van uw slaapzak kunt profiteren kunt u hieronder lezen:
• Zoals de naam al doet vermoeden wegen deze slaapzakken bijna niets! U hoeft niet meer zoveel te sjouwen en uw trektocht zal opeens een stuk lichter aanvoelen.
• Behalve het geringe gewicht is ook de omvang van lichtgewicht slaapzakken kleiner. Dit maakt dit soort slaapzak ideaal om mee te nemen tijdens trekvakanties ter voet of op de fiets. Ook als u een kleine achterbak heeft zou u een lichtgewicht slaapzak kunnen overwegen.

Nadelen van lichtgewicht slaapzakken

Behalve de bovenstaande voordelen zijn er ook enkele nadelen te geven. U moet voor uzelf bepalen welke punten zwaarder wegen. Kijk hierbij vooral naar uw situatie en met welke punten deze het meest overeen komt:
• Meestal zijn dit type slaapzakken minder isolerend dan standaard- of extra dikke slaapzakken. Dit komt doordat de slaapzakken minder gevuld worden om gewicht te besparen. Wanneer u dus extreme kou (onder vriespunt) verwacht kunt u beter voor een ander type slaapzak kiezen.
• Het bovenstaande punt hangt ook af van de kwaliteit van de lichtgewicht slaapzak. Als u hoopt geld te besparen kan u maar beter niet voor dit soort slaapzak gaan. Dan krijgt u namelijk een matig isolerende slaapzak. Enkel wanneer u voor de goede merken gaat zal u een lichtgewicht slaapzak én een warm lichaam in de nacht hebben.